FAVO BOEKEN & PRODUCTEN

Ik krijg bijna dagelijks DM’s en e-mails met de vraag wat mijn beste boekentips zijn en of ik meer kan delen over mijn favoriete producten. Om het je makkelijk te maken heb ik daarom deze pagina ingericht met al mijn favorieten op een rijtje.

Dit is een affiliatepagina. Dat betekent dat als je op een product klikt, je doorgestuurd wordt naar Bol. Als je vervolgens besluit het product aan te schaffen, krijg ik een klein percentage van de winst van Bol. Dat kost jou overigens helemaal niets extra.

Selfcare & ontspanning

Impala Rolschaatsen

Ik krijg veel vragen over welke rolschaatsen ik gebruik. Dit zijn ze! Ik vind ze als beginner heerlijk en natuurlijk zijn ze lekker flashy.

Garnier SkinActive Hydra Bomb Tissue Masker

Dit masker van Garnier vind ik heerlijk op #SelfcareWednesday. Ik gebruik het na een reinigend kleimasker om mijn droge huid weer te hydrateren.

JAP Sports Antislip Yoga mat

Deze yogamat, die ik zelf thuis gebruik, komt in allerlei toffe kleuren en hij heeft een antisliplaag. Zo houd je grip op de mat, ook als je zweet of tijdens hot yoga.

Epsom badzout

Wist je dat de meeste vrouwen een magnesiumtekort hebben, en dat magnesium het allerbeste wordt opgenomen via de huid? Door een (voet)bad te nemen met epsomzout detox je van allerlei stresshormonen én vul je jouw magnesiumtekort aan.

Tech

Apple iPhone 12 Mini - 128GB - ZwartApple iPhone 12 Mini - 128GB - Zwart

Mocht je je afvragen welke telefoon ik gebruik voor mijn stories en werk: dat is deze iPhone. Door de drie camera’s zijn de video’s en filmpjes super scherp en hij heeft lekker veel geheugen.

Logitech C920 - HD Pro Webcam

Deze Logitech webcam was een van de eerste serieuze investeringen in mijn eigen bedrijf. Het beeld is scherp en het geluid heel goed, zodat digitaal coachen moeiteloos gaat.

Yeti Nano USB Microfoon voor Streaming en Recording

Ik heb een bekentenis… van deze Yeti microfoon bezit ik er inmiddels drie, zo fijn vind ik ze! Een op kantoor, een thuis en een voor onderweg. Er zit een geluidsregelaar op, waardoor je de microfoon zowel in je eentje kunt gebruiken als voor bijvoorbeeld interviews.

Bose QuietComfort 35 serie II

Misschien wel de nummer 1 productvraag die ik krijg: ‘welke noise cancelling koptelefoon gebruik je?’ Deze dus, van Bose. De beste die er is. Ik heb hem in het roze.

Boeken & kaartensets

Jong Burn-out (boek)

Dit boek heb ik speciaal geschreven voor iedereen die meer wil dan snelle trucjes en lapmiddeltjes. Je leert weer luisteren naar je lichaam en je hart, en een duurzame verandering door te voeren voor een stressvrij leven.

Jong Burn-out (kaartenset)

De Jong Burn-out kaartenset helpt je om elke dag weer handvatten en inzichten te krijgen over hoe je stressvrij vanuit jouw hart kunt leven.

Burnout

Dit boek, dat helaas alleen nog in het Engels beschikbaar is, laat duidelijk zien dat vrouwen burn-out op een andere manier ervaren dan mannen. Het helpt je meer te leven naar wat je als vrouw nodig hebt.

Wanneer je lichaam nee zegt

Prachtig boek van een van mijn belangrijkste teachers, arts en traumadeskundige Gabor Maté. Het legt de link tussen trauma, (langdurige) stress en lichamelijke (auto-immuun)ziektes. Zeker bij vrouwen lijkt deze link sterk aanwezig te zijn.

Het drama van het begaafde kind

Wat mij betreft is dit een boekje dat iedereen gelezen zou moeten hebben. Je bent er zo doorheen, maar het laat zo helder zien hoe je als kind geremd kunt worden in je vrije expressie en persoonlijkheid en de negatieve impact daarvan op je latere leven.

The artist's way

Dit is eigenlijk meer een cursus dan een boek. In twaalf weken heel je jouw innerlijk kind (die de Artiest wordt genoemd) en maak je jouw creativiteit en vrijheid weer meer los.

Onzichtbare vrouwen

Dit boek was voor mij een gekke combinatie tussen herkenning en shock. Het laat met (wetenschappelijke) onderbouwing zien waarom de wereld waarin we leven meer is ingericht op mannen dan vrouwen, en hoe dit vrouwen belemmert in hun ontwikkeling en zelfs onze gezondheid.

De cyclus strategie

Nog zo’n boek dat elke vrouw op haar nachtkastje moet hebben om elke dag even een stukje uit te lezen. Het laat je zien dat je menstruatiecyclus geen last is, maar dat het je juist kan helpen om in een prettige natuurlijke flow te komen als je er op af leert stemmen.

Dochters van de maan

Een fijn boek over de menstruatiecyclus met een wat spirituelere insteek. Dit is voor alle Queens die graag meer willen leren over menstruatierituelen en je afstemmen op de maan en je lichaam. Ook leuk voor als je jouw dochter wilt helpen bij haar eerste menstruatie!

Vrije geboorte

Dit prachtige boek geeft je het vertrouwen in het geboorteproces en de kracht van jouw eigen lichaam en ziel in dat moment terug. Het laat je zien dat je veel meer zelf kunt dan je denkt en dat geboorte geven aan je kindje op JOUW manier mag gaan.

Mama'en

Dit is officieel mijn moederschapsbijbel! Oh, wat een liefde heeft Nina Pierson in dit boek gestoken. Het beantwoord alle vragen en onzekerheden die je in het zwanger- en moederschapsproces hebt met een fijne balans tussen nuchterheid en spiritualiteit.

Come as you are

Heerlijk boek over vrouwelijk seksueel genot. Het geeft je inzichten en handvatten om meer vertrouwen en plezier te ervaren in de slaapkamer. En het geeft je zelfvertrouwen om gewoon lekker jezelf te mogen zijn en je seksualiteit te ownen.

De sensuele vrouw

Als je op zoek bent naar een boek boordevol oefeningen om je sensuele en seksuele (aantrekkings)kracht meer ‘aan’ te zetten, dan is dit een goed boek voor jou. Er staan veel tekeningen in ter verduidelijking en bied een balans tussen wetenschap, Tantra en Tao.

Vagina: a new biography

Dit boek. DIT BOEK! Niet twijfelen, gewoon kopen. Nu meteen. Als ik nog maar één boek mocht aanraden voor de rest van mijn leven aan elke vrouw, dan is het deze. Het zet alles wat je dacht te weten over je lichaam op zijn kop, is mega bekrachtigend en bevrijdend. En stiekem ook best een leuke titel om onverstoord in een drukke trein te lezen ????

Je bent al mooi

Ik heb het voorrecht om powervrouw Liesbeth Woertman tot mijn mentoren te mogen rekenen, en ik heb zelfs les van haar gehad tijdens mijn studie psychologie. In dit boek rekent ze af met de bizarre beautystandaard en laat ze je zien waarom je al mooi bent zoals je bent.

Women's bodies, women's wisdom

Dit is de bijbel als het aankomt op begrip van je eigen lichaam als vrouw. Dr. Christiane Northrup brengt haar medische kennis samen met psychologische en spirituele inzichten over het functioneren van jouw lichaam als vrouw en de wijsheid die daarin besloten ligt.

When god was a woman

Je kent de uitdrukking ‘mind blown’ vast wel… Nou, dat is wat dit boek met mij deed. Het geeft aan de hand van archeologische ontdekkingen een totaal andere kijk op onze historie en brengt je terug naar een tijd duizenden jaren geleden toen vrouwen nog een prominente rol hadden in de samenleving, politiek en religie.

Goddesses in everywoman

Aan de hand van 7 godinnen krijg je inzicht in de licht- en schaduwkanten van verschillende archetype die elke vrouw in zich heeft. Een archetype is een specifieke kant van jezelf, bijvoorbeeld de krijger, het innerlijk kind of de sensuele vrouw.

De heks van Limbricht

Ik koos dit als eerste boek voor de boekenclub van mijn VrouwenVuur Membership. Een must-read, omdat het zoveel inzicht geeft in het intergenerationeel trauma dat veel van ons nog meedragen: de heksenwond. En tegelijkertijd ook de kracht die in elke vrouw schuilt.

Goddess Power Oracle

Deze kaartenset gebruik ik in ceremoniële setting, bijvoorbeeld als ik een retreat of workshop organiseer. Het is ook mijn go-to set voor mijn persoonlijke inzichten. Prachtige vormgeving en er zit een bijzondere energie in. De kaarten die ik trek zijn altijd raak!

Queenie

Grappig, pijnlijk en bekrachtigend tegelijkertijd. Een wervelwind van een roman over een jonge Jamaicaans-Britse vrouw die na een relatiebreuk in een persoonlijke crisis raakt. Het maakt bovendien zaken als (geïnternaliseerd) racisme en seksisme heel erg voelbaar.

De jongen, de mol, de vos en het paard

Een lief, fijn geschreven en geïllustreerd boek vol mooie inzichten. Je kunt het van begin tot eind lezen, of gewoon af en toe zomaar ergens open slaan als je even wat leiding in je leven nodig hebt. Het brengt je in contact met je hart, vind ik.

This is not propaganda

Alles wat je moet weten over hoe propaganda werkt en de valkuilen van de huidige tijdsgeest waarin informatie wijd beschikbaar is, maar je heel gemakkelijk gemanipuleerd kunt worden. Bewustzijn maakt je weerbaar en helpt je om bij jezelf te blijven.

Blondjes beleggen beter

Ik weet nog dat ik wilde beginnen met beleggen, maar geen idee had waar ik moest beginnen. En toen was daar Janneke Willemse met haar fijne boek! Ze legt in simpele taal uit hoe beleggen werkt, hoe je het veilig kunt doen en geeft je stap voor stap oefeningen om je eerste stappen op ‘de beurs’ te maken.

The latte factor

Dit boek heeft me vooral inzicht gegeven in het ‘waarom’ van beleggen. Het is een in romanvorm geschreven boek, niet al te dik, dat je laat zien hoe je financieel beter voor jezelf kunt zorgen en hoe beleggen in grote lijnen werkt. Het maakt beleggen minder intimiderend.

Think and grow rich (NL Editie)

Grote kans dat je dit boek al eens eerder tegen bent gekomen, want heel veel mensen hebben het erover. Het bestaat ook al tientallen jaren en generaties mensen zijn er rijk mee geworden. Vooral interessant als je meer met de Wet van de Aantrekkingskracht wilt doen.