NIENKE IN DE MEDIA

NOS

Tijdelijk ander werk door corona: ‘Mensen zijn het stilzitten beu’

Pak je iets nieuws op, zoals een baan, een studie of vrijwilligerswerk, dan is het volgens Thurlings mogelijk om te kijken naar welke competenties je hierin kunt ontwikkelen. “Ik geloof sterk dat je uit elke baan iets kan halen. En haal je het grote plezier niet uit je baan, kijk dan naar andere dingen om een leuk leven te creëren. Deze crisis kan ook een moment zijn om je af te vragen wat je leven of werk waardevol maakt. Misschien kan je er niet direct iets mee, maar wat daaruit komt, kan een stip op de horizon zijn.”

Bekijk de NOS uitzending, vanaf 4:35 min

NOUVEAU

PASSIE IS ZÓ PASSÉ, VOLG LIEVER JE NIEUWSGIERIGHEID!

Als er één woord is wat aan inflatie onderhavig is, dan is het passie wel. Het wordt te pas en te onpas gebruikt, in vacatures wordt zelfs zonder enige ironie gevraagd om ‘een passie voor nietjes’.  Zwaar overdreven, want je hoeft echt niet elke dag zinderend van hartstocht voor je taken en dossiers aan het werk te gaan. Wat wel helpt, is gezonde nieuwsgierigheid.

Lees het volledige artikel

NOS

Werkdruk en prestatiedrang: 1,3 miljoen werknemers met burn-outklachten

Stress op het werk groeit. Steeds vaker draait het om presteren, om sneller en efficiënter werken. 1,3 miljoen werknemers hebben last van burn-outverschijnselen. Jaarlijks verzuimen werknemers 11 miljoen dagen als gevolg van werkstress. Werkgevers kost het verzuim inmiddels 2,8 miljard euro, 300 miljoen meer dan het jaar ervoor, zo blijkt uit onderzoek van TNO.

Psycholoog en burn-out ervaringsdeskundige Nienke Thurlings helpt cliënten met dezelfde problemen.

Lees het volledige artikel

KRO NCRV

STUDENTEN BEZWIJKEN PSYCHISCH ONDER PRESTATIEDRUK | TALKSHOW M

Studenten bezwijken psychisch onder prestatiedruk: ‘De psychologen zijn niet aan te slepen’, kopt de Volkskrant vandaag.

Aan tafel bij Talkshow M studentenhuisarts Peter Vonk, sociaal psycholoog Nienke Thurlings en Mirte van Wijk die zelf als student een burn-out kreeg.

OVER BURN-OUT EN VROUW-ZIJN | LEVEN ZONDER STRESS PODCAST

Interviewer: Patrick Kicken (ex-3FM en Radio Veronica) gaat in gesprek over stress, geluk, zingeving, geld, seksualiteit, burn-out, depressie, angst, liefde, status, ego, werk, meditatie, denken, ontspanning, verdriet, vreugde, vrije wil, lijden, pijn, plezier, relaties, ziekte, geloof, guru’s, opvoeding, therapie, talent, conflicten, humor, bewustzijn, boeddhisme, zen, yoga, mindfulness en meer.