Nienke – CEO & women empowerment coach

Nienke is de CEO en het gezicht van haar gelijknamige bedrijf. Ze is gediplomeerd sociaal psycholoog, yogadocent, tantrica en trauma informed coach. Ze heeft landelijke bekendheid verworven als stressdeskundige, inmiddels al meer dan 10.000 vrouwen geholpen via trainingen en coaching en ze wordt door de media regelmatig benaderd om te praten over dit thema.

Als gevolg van haar burn-out op 24-jarige leeftijd, zette Nienke in 2013 het grootste platform van Nederland op voor jonge mensen met een burn-out: Jong Burn-out. In 2018 schreef ze het gelijknamige boek.  In 2021 hief ze Jong Burn-out op, om zich volledig te gaan richten op het bekrachtigen van vrouwen. Want in alle jaren dat Nienke zich nu met stress bezighoudt, viel haar iets op: er is een link tussen women empowerment en stress management. Veel meer vrouwen dan mannen krijgen een burn-out, depressie of eetstoornis. Nienke gelooft dat dit komt doordat de maatschappij (al eeuwenlang) nogal wat ideaalplaatjes aan vrouwen oplegt. Om slechts een paar voorbeelden te noemen: vrouwen worden geacht zonder klagen altijd voor iedereen klaar te staan, maar krijgen tegelijkertijd vaak het verwijt dat ze teveel people pleasen. Een vrouw die nee zegt of weet wat ze wil wordt al snel als bitch, hysterisch of kenau weggezet. We krijgen gemiddeld 13% minder betaald voor hetzelfde werk als mannen. En je seksualiteit en schoonheid worden alleen gewaardeerd als performance voor anderen, want als je er zelf van durft te genieten word je al snel arrogant of een slet gevonden. Geen wonder dat we zo gestrest zijn met zijn allen. Vrouwen proberen ongemerkt aan een haast onmogelijke standaard te voldoen en vergeten daarbij wie ze daadwerkelijk zijn. Dat leidt tot verharding, stress en een negatief zelfbeeld.

Fuck die shit. Dat kan beter. Het is tijd om niet langer geregeerd te worden door andermans eisen en ideaalplaatjes, en in plaats daarvan radicaal eigenaarschap te nemen over jouw lijf en leven. Zodat je meer kunt genieten, ontspannen en durft te vertrouwen op jouw power. Het is daarom Nienke’s missie om jou en alle andere vrouwen ter wereld te laten zien dat jij de koningin van je eigen leven bent. Met als positief gevolg dat je mentaal en fysiek jouw ruimte en rust durft te pakken op alle belangrijke levensgebieden.

  • CEO & landelijk bekend stressdeskundige.
  • Wilde als kind brandweer, militair of kunstenares worden. Inmiddels zet ze die innerlijke drive en creativiteit in om de vrouwelijke kracht in de wereld aan te wakkeren.
  • Vindt ontspanning en plezier in minimaal 3 x per week krachttraining, nagels lakken en regelmatig in de natuur zijn. Verder is ze dol op reizen, bij voorkeur met een backpack of juist op en top luxe naar haar favoriete stad Parijs.
  • Motto: Jij bent de koningin van jouw eigen leven. Jij kiest.